Covid 19 hjälpverktyg för att ta dig igenom Coronavirus Pandemic

Covid 19 hjälpverktyg för att ta dig igenom Coronavirus Pandemic

Som någon med rätta uttryckte, Extraordinära tider kräva extraordinära åtgärder. Tja, teknikföretag har snabbt svarat med olika hjälpverktyg för att sprida faktiskt korrekt information till allmänheten i stort. Av någon okänd anledning hittar falska nyheter på något sätt in i våra chattar och sociala medier. Vi har alla varit offer för falska historier. Förhoppningsvis bör dessa nya initiativ hjälpa dig med rätt information om Covid-19-pandemin.

TLDR, här är verktygen som omfattas av den här artikeln:

WhatsApp MyGov Corona Helpdesk (endast Indien) Microsoft Clara (endast USA) Microsoft Bing Covid 19 Interaktiv karta Apple Siri Covid-råd (endast USA) Google Assistant Covid Tips Google Covid 19-webbplats (endast USA) Facebook Informationscenter

Låt oss ta en kortfattad blick över vad var och en av dem har att erbjuda.

Covid 19 hjälpverktyg

Det här är de som du definitivt bör hålla koll på –

WhatsApp ChatBot (MyGov Corona Helpdesk)

WhatsApp har cirka 400 miljoner aktiva användare varje månad i Indien, vilket gör den till den mest populära och mest använda appen i landet. Så det var en uppenbar väg för den indiska regeringen att utnyttja den TAM (Total Addressable Market).

På lördag twittrade Narendra Modi, Indiens premiärminister, om WhatsApp chatbot som heter MyGov Corona Helpdesk.

Dela korrekt information, undvika felaktig panik.

Här är ett försök från WhatsApp och @mygovindia för att säkerställa att du får korrekt och verifierad information om Coronavirus.

Klicka på den här länken https://t.co/REabfIp5QT eller skicka Hej på +919013151515. #IndiaFightsCorona pic.twitter.com/0maqUE3PvG

– Narendra Modi (@narendramodi) 21 mars 2020

Allt du behöver göra är att skicka text till +919013151515 (eller klicka på den här länken) för att ansluta till botten. Bot kommer att svara på dina koronavirusfrågor, såsom symtomen på virussjukdomen och sätt att söka hjälp.

Microsoft CDC Clara ChatBot

Den här har gjorts av Microsoft Azure i samarbete med CDC
Grund och döptes Clara. Det är en “Coronavirus Checker”. Den lanseras för närvarande endast i USA. När det gäller funktionalitet liknar den ovanstående chatbot eftersom den också är avsedd att utbilda användare om symtom och dela rekommendationer baserat på triage.

Apple Siri Covid-råd

Är som det låter, frågar du Siri om viruset och röstassistenten frågar om du upplever Covid 19-symtom, såsom feber, torrhosta eller andningssvårigheter.

Det ser ut som skärmdumparna nedan som delas av The Verge.

I USA, om det avgör att du lider av extrema eller livshotande sjukdomar, uppmanas du att ringa 911. Om du inte är säker kommer du att bli ombedd att självisolera. Dessutom fyller den länkar till telehealth-appar i App Store, för dem som har svårt att nå en vårdgivare.

Informationen hämtas från USA: s folkhälsovård och Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Apple bör snart uppdatera platsspecifik information.

LÄS OCH: COVID-19 testcenter i Indien

Google Assistant Covid 19 Tips

Google Assistant Covid 19 Tips
Google Assistant Covid 19 Tips
Google Assistant Covid 19 Tips

Om du åberopar din Google Assistant genom att säga Hej Google, har den resulterande popupen nu en “Coronavirus tips” genväg. Klicka på den så får du flödet med de senaste nyheterna om pandemin, några grundläggande livsstils- och hygientips.

Dessutom har företaget drivit “Do The Five” -handhygienkampanjen.

En enkel sökning av Coronavirus eller Covid 19 belyser också viktiga och senaste rubriker högst upp. Den presenterar också länkarna till mohfw.gov.in (Indien)

LÄS OCH: Amazon Fab Phones Fest-erbjudanden och rabattdetaljer

Webbplats för Google Covid 19

Google Coronavirus webbplatsKälla: Google

Det behöver inte sägas att Covid-19 är den trendiga sökningen, något som Google erkänner. Således var sökjätten snabb på att bygga ett förråd med allt Covid19. Även om det bara är begränsat till USA, har det ett stort bibliotek med användbar information som kan blötläggas av resten av den blå planeten.

Ta en titt här.

LÄS OCH: Jio App innehåller en Covid 19-symptomspårare

Facebook informationscenter

Facebook Covid 19 InformationscenterVia: The Verge

Vid det här laget kanske du redan har lagt märke till Coronavirus-bannern uppe i ditt Facebook- och Instagram-flöde. Klicka på det så kommer du att omdirigeras till WHO- eller CDC-webbplatser.

Dessa topprankade företag gör också sin del på många andra sätt. Således spelar Big Tech definitivt en viktig roll för att hjälpa världen under en sådan desperat situation.