Bästa Microsoft dina telefonfunktioner, tips och tricks

Bästa Microsoft dina telefonfunktioner, tips och tricks

Om du vill styra din telefon från datorn bör du använda Microsofts lämpliga namn “Din telefon” -app. Beviljas, det finns några andra alternativ där ute. Men den titulära appen är inbyggd i Windows 10 och kommer till och med integrerad med nyare Samsung Galaxy-telefoner. Appen uppdateras ofta med nya funktioner, vilket överbryggar klyftan mellan Android och Windows.

Så om du inte känner till appen Your Phone tror vi att du måste åtminstone prova. Det kommer att vara särskilt praktiskt när du vill hålla telefonen i schack men också få viktiga meddelanden.

Här är några saker du bör kolla in medan du håller på med det:

Bästa dina telefonfunktioner, tips och tricks

1. Spegla din telefonskärm på datorn

Bästa Microsoft dina telefonfunktioner

Du kan apa telefongränssnittet på datorns skrivbord. Det betyder att du kan visa filer (som bilder, dokument, kalkylark etc.) från telefonen på en stor duk. Allt detta fungerar via en WiFi-anslutning.

Du bör också kunna komma åt telefonens appar på utvalda datorer. Det stöder för närvarande interaktion med tangentbord, mus, pek och penna.

På datorer med pekskärm skulle du kunna öppna appar, välja objekt, klicka på länkar osv med hjälp av kranar och tryck. Teoretiskt sett bör du kunna spela casual games. Även förvänta sig att vissa förseningar kryper upp med en ökning av grafiken.

I vissa avancerade Samsung-flaggskepp ger detta också kopierings- och klistrafunktion över flera enheter. De kompatibla enheterna inkluderar Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 +, Samsung Galaxy S20 Ultra och Samsung Galaxy Z Flip.

Nu, om du vill ha hjälp med att konfigurera appen Din telefon på både Windows- och Android-telefoner, här är en handledning för det.

2. Kör Android-appar på Windows

Efter att du har speglat din Android-telefons skärm till Windows-skrivbordet måste nästa uppenbara steg vara att använda apparna på den förra. Tja, Microsoft låter dig göra just det. Men det finns en fångst.

Du får köra Android-appar i ett separat fönster utanför appen Your Phone. Inte bara det, du kan nu växla mellan detta och Windows-apparna med hjälp av Alt + Tab-tangentkombinationen, fästa favoritapparna i aktivitetsfältet och mer.

När det gäller asterisken är funktionen begränsad till användare med utvalda Samsung-telefoner och den senaste Windows Insider-uppdateringen på datorn.

3. Välj och ring på datorn

Du ser en samtalsknapp i konversationerna för att ringa den personen. Annars kan du slå numret eller söka efter kontakten och sedan ringa upp samtalet. Hur som helst kommer appen att hämta numret, ringa och ta emot samtal precis som en vanlig telefon. Således gör den värd dess titel.

4. Läs och svara på SMS från PC

Du kan läsa och svara på textmeddelanden. Inte bara det, om chattarna är långvariga, öppna dem i ett separat flytbart fönster som kan ändras. På det här sättet kan du göra andra uppgifter medan du håller dig i slingan.

LÄS OCH: Realme Buds Air Neo Review

5. Interagera med telefonaviseringar från PC

Precis som meddelanden kan du läsa, avvisa och till och med svara på aviseringar från olika appar och tjänster på telefonen.

6. Få åtkomst till foton från din telefon på datorn

Detta kan också vara en super bekväm funktion att ha. Du kan se de senaste 2000 bilderna från din Android-enhet på datorn. Obs! Det hämtar bara foton från kamerarullen och skärmdumpmappen. Dessutom låter det dig bara interagera med (spara) kopior av originalfilen. Så om du redigerar, tar bort eller gör vad som helst påverkar det inte fotot på telefonen.

7. Skanna text i bilder

Den här och följande är kommande funktioner i din telefon.

Det använder i princip OCR, precis som Google Lens, för att skanna. Men det är ändå snyggt att kopiera saker som telefonnummer och adresser från en bild på telefonen. Och allt du behöver göra är att högerklicka och välja “Kopiera text från bild”.

8. Kontrollera musikkontroll

Källa: Techdows

Eftersom vi redan kunde interagera med aviseringar verkar den här vara ett uppenbart tillägg. I en kommande uppdatering får din telefon musikkontrollfunktionen. Det är att du skulle kunna navigera i musikuppspelningen från vissa Android-appar från datorn. Listan över stödda appar för närvarande består av Spotify, Pandora, Amazon Music, Google Play Music, YouTube Music, Xiaomi Music och Google podcast.

För att detta ska fungera måste du tillåta att ljudappar på Android kan visa meddelanden. Och aktivera inställningen “Visa ljud som spelas för närvarande från min telefon” i Dina telefonappsinställningar under avsnittet Anpassning.

LÄS OCH: Bästa appar för videosamtal att prova medan WFH

Det var allt tills vidare.

Vi är positiva till att fler funktioner är på väg. Och när och när de går live kommer vi att uppdatera listan. Så du kan bokmärka den här sidan för att inte missa.