Bästa kommande Whatsapp-funktioner du måste veta

Bästa kommande Whatsapp-funktioner du måste veta

Whatsapp är en av de mest använda apparna i våra dagliga liv. Från och med barndomsbarndomen har appen kommit långt när det gäller funktioner och användarupplevelse. Även om många andra snabbmeddelanden finns där på marknaden är Whatsapp fortfarande den obestridda kungen.

Ända sedan förvärvet av Whatsapp har Facebook utrustat appen med frekventa uppdateringar för att utnyttja det bästa av denna gyllene gås. Som sagt, inte alla funktioner tillför värde. och många av de nya tilläggen förblir dolda eller inaktiverade. Att välja beta-kanalen är det enda sättet att smaka på dem före deras breda lansering.

Hur som helst tänkte vi att du kanske vill veta vad som är dessa nya uppdateringar och funktioner. Så här har vi samlat en lista över topp 10+ kommande Whatsapp-uppdateringar. Kolla in dem och prova dem om du tycker att de är intressanta.

LÄS OCH: Google CameraX-verktyget skulle förbättra kameraupplevelsen på alla Android-telefoner

10+ kommande WhatsApp-uppdateringar

1. Annonser på Whatsapp-status / berättelser

topp 10+ Whatsapp kommande funktionerWhatsapp-annonser

Börjar med den onda, Ads. Ja, Facebook har avslöjat att de planerar att introducera annonser på WhatsApp-status / berättelser, precis som i Instagram-berättelser. Detta skulle vara det nya intäktsmediet för företaget eftersom appen är gratis att använda. På Facebook Marketing Summit i Nederländerna meddelade företaget att Annonserna skulle komma 2020. Koden har identifierats i WhatsApp beta för Android version 2.18.305.

2. Natt / mörkt läge

Whatsapp-skärmdump som visar mörkt läge på Android Q

En av fansens långvariga önskemål kan snart komma till snabbmeddelandeappen. Ja, både Android- och iOS-varianterna kan få mörkt läge precis som Youtube och Twitter. WABetaInfo rullade ut koden för Dark-temat i betaversionen 2.19.82, som för närvarande är inaktiverad. Det betyder dock att appen kan spela samma sak efter någon av de kommande uppdateringarna.

LÄS OCH: Hur man aktiverar mörkt läge på WhatsApp

3. WhatsApp Pay

Bildresultat för WhatsApp Pay wabetainfo

WhatsApp Pay kan vara nästa stora sak från Social Media-jätten på grund av sin enorma användarbas. Pavel Naiya, Senior Analyst, Devices, and Ecosystem at Hong Kong-based Counterpoint Research, förutspår att denna P2P-plattform skulle bli ett omedelbart hot för produkter som Paytm Wallet och andra UPI-beroende appar. Det kan dock ta några månader att vara officiell i landet. “Som svar på Indiens betalningsdatacirkulär har vi byggt ett system som lagrar betalningsrelaterad data lokalt i Indien”, tipsade en WhatsApp-talesman IANS.

4. Dela kontaktinformation via QR

Precis som Instagrams Nametag-funktion kan du dela dina kontaktuppgifter via en QR-kod genererad direkt i appen. Så du behöver inte stava ditt WhatsApp-nummer siffra för siffra. Om du är orolig för din säkerhet, återkallar du bara QR-koden och hindrar den från att visa QR-koden för framtida användare. Samma funktion har upptäckts i version 2.19.151.

5. Omvänd bildsökning och surfning i appen

För att sätta bojor på de falska bilderna som cirkulerar via appen har företaget kommit fram med en funktion för omvänd bildsökning. Du kan ladda upp en bild till Google och ta reda på de andra källorna till bilden. Detta hjälper dig att identifiera falska från riktiga bilder.

Samma uppdatering ger en webbläsare i appen för att öppna en länk utan att omdirigeras till en annan webbläsarapp. Du kommer inte att kunna skärmdump eller spela in video när du använder webbläsaren i appen. Detta sågs i betaversion 2.19.74.

6. Doodle UI och Status Emojis

Bild: WaBetaInfo

WhatsApp Doodle UI har uppdaterats med nya flikar: Stickers och Emojis. Doodle UI hänvisar till bildredigeringsskärmen där du hittills kan lägga till emojis på bilden. Men med den nya uppdateringen kan du också lägga till klistermärken. Dessutom är klistermärkena nu grupperade efter favoriter och kategorier. Du skulle också kunna söka efter klistermärken eller emojis. Den här uppdateringen upptäcks i version v2.19.106 beta.

7. Spela upp videor och förhandsgranska klistermärken i meddelandet

Förhandsgranskningar av WhatsApp Beta Sticker

För närvarande måste du öppna en app för att spela mottagna videor och visa klistermärken. När det gäller klistermärken, fram till nu när du får en, visas den som en hjärtemoji i meddelandeskuggan. Men med den här kommande uppdateringen låter appen dig förhandsgranska videor och klistermärken direkt i meddelandet utan att öppna appen.

Denna funktion har dykt upp i WhatsApp betaversion 2.18.102.5 i iOS. Det kan snart besöka Android-varianten också.

8. WhatsApp Business Catalog

Nu kan företag visa hela sin produktutbud som en digital broschyr via WhatsApp Business. Så användarna kan bläddra igenom och köpa direkt från appen. Facebook har meddelat att WhatsApp-produktkatalogen kommer att integreras med den befintliga Facebook Business Manager-katalogen.

Andra viktiga funktioner

WhatsApp har redan väckt ett stort antal funktioner som fokuserar på att förbättra användarupplevelsen samt integritet och säkerhet. Det markerar redan ofta vidarebefordrade meddelanden för att markera virala meddelanden, ett privat svaralternativ till en individ i en gruppchatt, förbättrad gruppröst- och videosamtal, gruppinbjudningssystem, faktakontrollstips och mer. Få andra funktioner som Cleaner-albumlayout på iOS, Profile Picture Protection Guard på iOS, Ranking av favoritkontrakt, Interaktionsbaserad statussortering är också på väg.