Bästa hälso- och fitnessappar i Indien

Bästa hälso- och fitnessappar i Indien

Bästa hälso- och fitnessappar i Indien

Fastnat inuti ditt hem och orolig för din hälsa och kondition? Gör det inte! Även inom inneslutningen av fyra väggar kan du ta hand om din – fysiska, psykiska hälsa och välbefinnande. Så cliche som det kan låta, “du kan om du tror att du kan”!

Med den andan, låt oss gå till de bästa av de bästa hälsoapparaten som finns i Indien. För att göra det enklare för dig har vi samlat apparna baserat på dina specifika behov.

Topp 10 hälso- och fitnessappar i Indien

1. Cure.fit hälsosam mat, fitness, yoga, meditation

Från och med en app passar alla utmanare. Detta är en desi-app som syftar till en helhetsförbättring av din hälsa.

Inom Cure.fit får du:

Levande och exklusiva DIY-träningspass & yogasessioner Professionella tränare till din tjänst på distansReal-time performance tracker Jämför och tävla med andra användareHälsosam matleveransVägledning för meditation genom videor, sömnberättelser och mer

Ladda ner Android | iOS

2. Träning i hemmet – Ingen utrustning

Precis som namnet antyder är det skräddarsytt för att hjälpa dig själv med dina träningsmål. Du kan träna i husets föreningar utan utrustning. Låter intressant? Ta en titt på vad den erbjuder –

Uppvärmnings- och stretchrutiner Registrera automatiskt träningsförlopp Diagrambaserad spårning av dina vikttrender Ställ in dina påminnelser om träning Detaljerade video- och animationsguider Få en personlig tränare Dela dina framsteg på sociala medier

Ladda ner Android | iOS

Du kan också titta på några andra alternativ från samma utvecklare eller gå till en annan app som 7-minuters träning.

3. Daglig yoga

“Åh, jag märkte dramatiska förändringar i min kropp efter att jag började göra yoga,” – Jennifer Aniston

Detta är en av de kritikerrosade och mycket populära apparna där ute. Även om du är en nybörjare inom yoga, hävdar den här appen att du tar en själscykel. Repertoaren innehåller 500+ asanas, 70+ yogaprogram, 500+ guidad yoga, pilates, meditationssessioner plus tydligen det största yogaposebiblioteket.

Dessutom får du också:

Ställ in och spåra dina framstegGuidance by 20 Yoga GurusEngage and grow with the community of yogis

Ladda ner Android | iOS

Alternativ inkluderar Yoga Daily Fitness och 5-minuters yoga

4. MyFitnessPal kaloriräknare

Du äter, du får kalorier. Du gör någon aktivitet, kaloriförbränning. För att hantera din vikt måste du hålla kalorierna du får under vad du bränner. MyFitnessPal kaloriräknare ska hjälpa dig att göra det. Dess databas har 11+ miljoner matvaror. Om din favoritmat inte finns i förvaret, lägg till den själv med den inbyggda streckkodsläsaren.

Dessutom kan du också:

lägg till recept, dina favoritrestauranger etc i deras bibliotek. sätt och spåra dina mål få matinsikterlogga din träning och steg och mycket mer

Ladda ner Android | iOS

När det gäller alternativ, kolla in: Fooducate

5. Practo: Boka läkarmöten och konsultera online

Om du behöver konsultera en läkare online under Covid-19-låsning är Practo ditt bästa skott. Du kan:

Konsultera en läkare online 24 × 7 Chatta privat med specialister från olika områden Få tillgång till alla dina digitala hälsojournaler på ett ställe Läs, gratis och regelbundet expertskrivna hälsotips och artiklar och mer.

Ladda ner Android | iOS

Andra alternativ inkluderar GOQii.

6. 1mg – Medicinska butiken online och vårdapp

Precis som appen ovan låter den här dig också konsultera läkare online. Men dess verkliga USP är att det låter dig köpa läkemedel online. Innan du köper kan du se information om läkemedlet. 1 mg erbjuder också regelbundna hälsotips.

Ladda ner Android | iOS

Alternativ: Netmeds och SastaSundar.

7. Headspace

”Meditation handlar om jakten på intet. Det är som den ultimata vilan. Det är bättre än den bästa sömnen du någonsin har haft. Det är en tystnad i sinnet. Det skärper allt, särskilt din uppskattning av din omgivning. Det håller livet friskt. ” – Hugh Jackman

Headspace är sydd för att ge en lugn, uppmärksam, avslappnad och fokuserad livsstil. Kurser, guider och teman begränsar olika aspekter av vårt dagliga liv som personlig tillväxt, stress, arbete och produktivitet.

Ladda ner Android | iOS

Du kan också prova Calm and Relax Melodies: Sleep Sounds

LÄS OCH: Bästa ANC-hörlurar att köpa i Indien

8. Sovcykel

Sleep Cycle övervakar dina sovvanor och saker som REM-cykeln så att du kan förbättra din sömn. Har du problem med sömnen? Testa.

Under den fria nivån får du njuta av sömnanalys med deras patenterade ljudteknologi eller accelerometer. Appen genererar också detaljerad och daglig sömnstatistik i diagramformat. Det tar även hand om larmmelodier som är körsbärsplockade för att erbjuda en god morgon.

Ladda ner Android | iOS

Sleep as Android är ett trevligt alternativ.

9. Lyft

Tillsammans med att lugna sinnet är det en bra vana att träna det, polera det och göra det skarpare. Du kan göra detta i enkla små spel (mer än 35 av dem). Höj hyllningar för att vara ett hjärnträningsprogram som är utformat för att förbättra din uppmärksamhet, talförmåga, bearbetningshastighet, minne, matematiska färdigheter och mer. Programmet skulle skräddarsys efter dina behov. Du kan hålla koll på dina resultat och framsteg.

Ladda ner Android | iOS

En nära konkurrent är – Luminosity

LÄS OCH: Bästa TWS-hörlurar att köpa i Indien

10. Kvinnors hälsa

Bästa kvinnor hälsoappar i Indien

Medan de appar som anges ovan kan användas av både män och kvinnor. Nedan listas särskilt för kvinnor.

Du kan alltid använda OEM-alternativen som Google Fit, Samsung Health och Apple Health. Berätta för oss om vi har missat någon viktig app. Vi kommer snabbt att uppdatera listan baserat på dina rekommendationer. Håll dig frisk 🙂