Bästa appar för videosamtal att prova medan WFH

Bästa appar för videosamtal att prova medan WFH

Bästa zoomalternativ

Internet och teknik är i allmänhet en möjliggörare för anslutna samhällen. Nu spelar det ingen roll vilken del av världen du är närvarande, så länge du har en stabil internetanslutning och antingen en smartphone eller en dator kan du se och prata med andra människor. Detta har ännu mer företräde i tider som dessa. Med appar för videosamtal kan vi kontakta våra kära och kollegor från jobbet.

Men samtidigt har dessa sociala medier verktyg sina faror och fallgropar, den största är integritet. De senaste synderna är Zoom och Houseparty, som båda började tränga mitt i Coronavirus-låsning.

Så här har vi sammanställt en lista över de bästa apparna för videokonferenser. Du kan prova dessa när du arbetar hemifrån eller för att ha en avslappnad konversation med familj och vänner.

De bästa videochattapparna i Indien

1. Skype / Microsoft Teams

Bästa appar för videosamtal

Ägs av MicrosoftUSP: Bäst för videochatt med din grupp vänner eller teammedlemmar från kontoret. Maximalt antal deltagare åt gången: 50 Kompatibel med: Android och iOS, Windows, iPadOS, webbläsare, Alexa och Xbox.

Här är Skypes sekretesspolicy

Ladda ner Android | iOS

För ännu bättre funktioner som bestående chattar och kornbaserade chatter baserade på Microsoft Teams. I själva verket sägs det att så småningom kommer Teams att ersätta Skype. Dess tagline är – Arbeta på distans utan att känna dig avlägsen, som ganska mycket sammanfattar sitt värdeproposition.

Bästa appar för videosamtal

Maximala deltagare åt gången: 5 000 i en organisation till och med 500 000 (skapad av globala administratörer). Kolla in mer information här. Kompatibel med: Windows, Mac, Linux, iOS och Android

Här är Microsoft Teams sekretesspolicy

Ladda ner Android | iOS

LÄS OCH: Bästa Netflix-alternativ i Indien

2. Google Duo

Bästa appar för videosamtal

Ägs av: GoogleUSP: Enkelt gränssnitt, fungerar direkt från uppringningsappen och överlägsen ljud- och videokvalitet även vid anslutningar med låg bandbredd Maximala deltagare åt gången: 12 personer Kompatibel med: Windows, Android och iOS

Här är Google Duos sekretesspolicy

Ladda ner Android | iOS

Du kan också kolla in Hangouts Meet (Android | iOS)

3. Whatsapp / Facebook Messenger-rum / Instagram

Bästa appar för videosamtalWhatsapp videosamtal

Ägs av: FacebookUSP: stor användarbas, allestädes närvarande Maximalt antal deltagare åt gången på Whatsapp: 8 Kompatibel med: Android, iOS (videosamtal från skrivbordet är inte möjligt för tillfället)

Här är Whatsapps integritetspolicy.

Ladda ner Android | iOS

Om du är en ivrig Facebook-användare finns det Messenger “Rum” också som stöder upp till 50 videodeltagare samtidigt. Det låter dig bjuda in människor via länkdelning i ditt nyhetsflöde, grupper och händelser. Snart skulle företaget integrera alla sina appar med rum.

Här är Facebook Messenger sekretesspolicy

Ladda ner Android | iOS

Och eftersom vi pratar om Facebook, hur kan vi utelämna dess mest populära app, nämligen. Instagram. Det tillåter upp till sex användare på en videochatt samtidigt.

Här är Instagrams integritetspolicy

Ladda ner Android | iOS

LÄS OCH: Bästa ANC-hörlurar

4. Facetime

Bästa appar för videosamtal

Ägs av: AppleUSP: Det fungerar bara utan fuzz; ett alternativ för Apple-användare, integrerat med iOS och iPad och Mac. Maximalt antal deltagare åt gången: 32 Kompatibel med: iPhones, iPads och Mac

Här är Facetime Sekretesspolicy

Ladda ner

5. Zooma

Bästa appar för videosamtal

Om du inte är medveten har Zooms popularitet sett en plötslig höjning sedan Covid-19-låsning genomfördes i flera länder. Zoom skiljer sig från sina kamrater som det tillåter –

upp till 100 deltagare (i fritt nivå), lämpliga för stora företagskonferenser. obegränsat en-till-ett-möten. Den enda varningen är att videochatten endast kan sträcka sig upp till 40 minuter. Vila, det fungerar på Android, iOS, PC och Mac. Det låter dig också dela skärmar, spela in möten, generera transkriptioner och integrera med tredjeparts tjänster som Outlook, Gmail och iCal. Sedan företaget fick kraftigt motreaktion över sina integritetshål har företaget uppgraderat sin säkerhet till AES 256-kryptering på alla möten.

Här är Zooms integritetspolicy

Du kan åtgärda några av Zoom-säkerhetsproblemen från slutet genom att följa dessa steg.

Ladda ner Android | iOS

6. Stuga

Bästa appar för videosamtal

Ägs av Fortnite-utvecklaren Epic Games USP: Fun and Funky speciellt för nuvarande socialt distanseringsscenario. Det har spel som trivia och Heads Up! som du spelar med dina vänner. Kompatibel med: iOS, Android, macOS och Chrome. Maximalt antal deltagare åt gången: 8

Nu har det gjorts anklagelser mot Housepartys integritetsbeteende. Återigen är det ditt val.

Vi undersöker indikationer på att de senaste hackrykten sprids av en betald kommersiell utstrykningskampanj för att skada Houseparty. Vi erbjuder en bounty på 1 000 000 USD för den första personen som kan bevisa en sådan kampanj till [email protected]

– Houseparty (@houseparty) 31 mars 2020

Här är Housepartys sekretesspolicy.

Ladda ner Android | iOS

Bästa appar för videosamtal

Du kan ge både Zoom och Houseparty en virvel om du är som pfff! Integritet. Men vi har haft sådana missöden med andra appar också tidigare. Så allt handlar om att du väger integriteten mer eller bekvämligheten mer.

Sist men definitivt inte minst, det finns nischalternativ som Discord (för spelare och maxgräns för videosamtal på 15 deltagare), Marco Polo (Android | iOS för att skicka korta videobytes), Signal (Android | iOS för en slutkrypterad slut lösning).

Vilken föredrar du? Låt oss veta i kommentarerna.