14 Honor 10 Lite dolda funktioner, tips och tricks att prova

14 Honor 10 Lite dolda funktioner, tips och tricks att prova

Huaweis Honor 10 Lite är en väl avrundad telefon till sitt pris och också ett prisvärt alternativ från Huawei som kör sin senaste Android Pie-baserade EMUI 9-programvara. En av EMUI: s signaturegenskaper i flera år har varit ett överflöd av anpassningsalternativ. (हिंदी में पढ़िए)

Då och då kommer den här funktionsrika naturen till nytta eftersom du kan spara problem med att gå igenom appbutiken för att lösa problem med enkla problem. Låt oss prata om några intressanta EMUI 9-funktioner som du måste prova.

Bästa EMUI 9.0 dolda funktioner, tips och tricks

1. Digital välbefinnande

Huawei har sin egen version av Google Digital välbefinnande och den heter Digital Balance. Du kan använda Digital Balance för att övervaka hur mycket tid du ägnar åt vissa appar och också ställa in skärmen till grå ut efter en viss tidsgräns eller under “vilotid”.

Hjälper digitalt välbefinnande? ja det gör det. Lite. Du hittar alternativet “Digital balans” i huvudmenyn Inställningar.

2. Aktivera vidarekoppling mellan SIM-kort

Många av oss använder två SIM-kort på våra telefoner och har upplevelsen att sakna samtal på ett av numren när vi var upptagna med att prata med det andra. Huaweis EMUI 9 har en enkel lösning för det.

Du kan gå till Inställningar >> Trådlösa inställningar >> Inställningar för dubbla SIM-kort. Aktivera nu ‘Aktivera vidarekoppling mellan SIM-kort. När du är klar får du samtal väntar när du ringer på ett SIM-kort och någon försöker nå dig på det andra.

3. Huawei Share – Få åtkomst till lagring på din dator

Med hjälp av Huawei PC Share-alternativet kan du enkelt komma åt telefonens lagring på en Windows- eller Mac-dator ansluten via samma Wi-Fi-nätverk utan att använda en datakabel.

För att göra det, gå helt enkelt till Inställningar >> Enhetsanslutning >> Huawei Share och aktivera Computer Share. Du kan också ändra och visa lösenord under alternativet ‘Verfification on computers’.

Läs också: Hur man hämtar sparade WiFi-lösenord på Android och iOS

4. Ändra skärmupplösning

Honor 10 Lite har en full HD + upplösningsskärm, men EMUI har också ett alternativ för att minska skärmupplösningen – som kan användas för att spara batteri.

Gå till Inställningar >> Skärm >> Skärmupplösning för att göra ändringar. Du kan välja HD + -upplösning eller aktivera Smart-upplösning för att automatiskt justera upplösningen baserat på olika parametrar (vi föredrar att hålla den avstängd och att använda skärmen vid full HD +).

5. Justera skärmfärgerna

Huaweis EMUI 9-programvara tillåter också användare att manuellt justera färgmättnad och temperatur. Gå bara till Inställningar >> Visa >> färgläge och temperatur.

Vi rekommenderar att du provar normalt läge som är lättare för dina ögon jämfört med det levande läget. Du kan också justera färgtemperaturen till varmare toner med samma effekt.

6. Dölj skärmskåran

Honor 10 Lite har ett i stort sett ointressivt daggdroppskår, men om det fortfarande stör dig, finns det ett alternativ att delvis dölja det genom att svarta statusfältet. Du kan komma åt alternativet från Inställningar >> Skärm >> Fler visningsinställningar >> Hak.

Detta frigör dock inte utrymme i din statusfält.

7. WhatsApp Cleaner och Messenger Cleaner

EMUI 9 har också några mycket användbara verktyg för att hantera lagring. När du använder Android-övertid samlas kvarvarande filer och appdata i din lagring. Om du har begränsat lagringsutrymme. Honor 10 Lite har några effektiva verktyg som du kan använda för att städa upp och hantera lagring, och du kan selektivt rensa filer från populära appar som messenger och WhatsApp (säkerhetskopior, skickade bilder etc.).

Gå till inställningar >> Lagring och tryck på knappen “Rensa upp” längst ner.

8. Använd dubbla appar

Som med de flesta andra anpassade gränssnitt har EMUI 9 möjlighet att köra messenger-appar med flera konton. Med hjälp av ‘App Twin’ listad under Inställningar >> Appar kan du duplicera appar som Messenger och WhatsApp och använda dem med två separata konton.

Läs också: Hur lägger jag till ditt Aadhar-kort och körkort i DigiLocker?

9. Körläge

EMUI 9 har ett detaljerat körläge som kan användas för att automatiskt svara på samtal när du rider (med förinspelade röst- och textmeddelanden), spåra din cykeltur och mer.

Du kan också kontrollera din cykelanalys och den sträcka du har rest under en viss åktur. Detta kan vara ganska praktiskt för tvåhjulingar.

10. Anpassa navigeringsknappar och gester

När det gäller navigering kan du välja mellan olika layouter för navigeringsfältet (inklusive att lägga till en fjärde knapp för att dra ned aviseringar) eller gester.

Gå till Inställningar >> System >> Systemnavigering och härifrån kan du bestämma vilken navigeringsstil som passar dig bäst.

11. Fingeravtrycksgester

Fingeravtryckssensorn på Huawei-telefoner kan användas till många bra användningsområden. På Honor 10 Lite kan du använda den som en selfie-slutare, för att svara på samtal, för att stoppa alarmet, för att bläddra bland foton och för att dra ner meddelandepanelen.

Du hittar anpassningsalternativ för fingeravtryckssensor under Inställningar >> Säkerhet och sekretess >> Fingeravtryck.

12. Applås

På Honor 10 Lite kan du skydda appar med känsligt och privat innehåll med hjälp av applås. Du kan sedan låsa upp dessa appar med en säker PIN-kod eller med ansiktslåsning.

13. Kameratrick

Kameraprogrammet på Honor 10 Lite är också laddat med AI-smarta funktioner och funktioner. Bortsett från många fotograferingslägen inklusive porträttläge, bländarläge, Pro-läge, AR-klistermärken, etc. finns det fler alternativ begravda under inställningar som du kan komma åt genom att knacka på inställningskuggan längst upp till höger i sökaren.

Från kamerainställningar kan du slå på hjälpnätet och också ställa in volymvippan för att snabbt starta kameraappen.

Vi rekommenderar dig också att prova nattläget som kräver att du håller telefonen i några sekunder men visar imponerande bilder i svagt ljus.

14. Övervaka appar som förbrukar för mycket batteri

Om du känner att telefonens batterikilometer plötsligt har sjunkit måste du välja att kontrollera batteristatistik på EMUI för att hitta någon grov app.

Gå bara till Inställningar >> Batteri >> Fler batteriinställningar och kolla efter strömintensiv apphistorik. Du kan också kontrollera “batteriförbrukningsuppgifter” för att få en bättre uppfattning.

14 Bästa Honor 10 Lite dolda funktioner, tips och tricks

Det här är några intressanta saker som du kan prova på din Honor 10 lite eller andra EMUI 9.0-telefoner för den delen. Förutom de tricks vi har nämnt finns det många andra alternativ som gester, möjlighet att lägga till applåda, ändra teman etc. Istället för att hitta dessa funktioner kan du helt enkelt söka efter dem i sökfältet högst upp på inställningsmenyn. .