10+ bästa Amazon Alexa-färdigheter för att testa ekoenheter i Indien

10+ bästa Amazon Alexa-färdigheter för att testa ekoenheter i Indien

Färdigheter är inte längre exklusiva för Alexa, men de är fortfarande något som i hög grad skiljer det från andra röstassistenter. Det finns cirka 80 000 färdigheter i Alexa-butiken, och nu när Amazon har tillåtit alla att publicera färdigheter på den offentliga Amazon Skill Store (i USA), kan du förvänta dig att många fler läggs till i listan.

Men vad är Amazon Skills?

Amazon Skills är röstbaserade färdigheter som du kan använda för att lägga till extra eller personliga funktioner i din Alexa-interaktion. Du kan till exempel lära Alexa att svara på en viss fråga eller kommandon på ett specifikt sätt. Du kan aktivera befintliga färdigheter och använda röstkommandon för att interagera med andra anslutna smarta hem-enheter. Eller så kan du använda färdigheter för att lära Alexa att hantera andra populära appar som du använder. Innan vi fortsätter att diskutera färdigheter med exempel, här är några saker du bör veta.

5 saker att veta om Amazon Alexa Skills:

Precis som appbutiker finns det en Amazon Skill Store. Du kan söka efter färdigheter direkt, veta mer om dem, kontrollera recensioner och aktivera dem. Färdigheterna i Amazon Global-butiken är inte desamma som i Amazon India-kompetensbutiken. Du måste ändra ditt konto till globalt (Amazon.com istället för Amazon.in) för att komma åt dem. Och ja, den globala butiken har mer variation och mer spännande färdigheter. Dessa färdigheter finns på Amazon-molnet och du kan ladda ner så många du vill utan att sakta ner din Alexa-enhet. Så oroa dig inte för att aktivera för många av dessa. Användare kan också skapa sina anpassade Alexa-färdigheter i några enkla steg, vi har beskrivit processen i en separat artikel.

1. Hitta min telefon

Detta är ett kommando jag använder mest på mina smarta hemassistenter. Medan Google har en inbyggd tjänst som fungerar fantastiskt för Android-telefoner, har Alexa en lösning som också hjälper.

Det finns många appar “Hitta min telefon” i Alexa-butiken, men Phone Genie är den absolut mest populära. När du väl har aktiverat färdigheten kan du helt enkelt be Alexa att hitta din telefon, och du Phone Genie dirigerar ett mobilsamtal till din telefon. Skickligheten kommer inte att vara lika bra när din telefon är i tyst läge, men ändå slår dig själv från en annan telefon.

Aktivera skicklighet

2. Avslappnande ljud

Att sätta lugnande bakgrundsmusik till mitt vardagsrum är en annan färdighet (eller uppsättning färdigheter) som jag använder mycket ofta. Du kan be Alexa att spela regnljud, indisk flöjt eller bara koppla av spa-musik.

Du kan också lägga till färdigheter som gör det möjligt för Alexa att sjunga ljud för positiv energi som Om mantra eller feng shui-musik. Här är några sådana färdigheter som du måste prova.

3. Hantera din flash-information

Förfrågningar som “vad finns i nyheterna” eller något angående flash briefing utlöser nyhetsflöde och rubriker och detta är en annan viktig del av Alexa-upplevelsen.

Du kan aktivera flera färdigheter från olika mediekällor för flash briefing och det är bättre att du hanterar din flash briefing direkt från Alexa instrumentpanelen. Klicka bara på “Få mer innehåll för flash-briefing” och välj ljud- och videofärdigheter som du är intresserad av (organiserad i olika kategorier).

Gå till alexa.amazon.in >> Inställningar >> Flash-information

4. Kontrollera din telefonräkning eller ditt saldo

Om du är Vodafone eller Idea-användare får du fråga “Alexa, fråga Vodafone vad är min nuvarande räkning”. Du kan också kontrollera ditt förbetalda saldo eller initiera en betalning (slutförd via betalningslänk och inte Amazon Pay).

Detta är verkligen användbart och det skulle vara jättebra om andra teleoperatörer också kunde starta liknande färdigheter.

Aktivera Vodafone-skicklighet

5. Självstudier

Om du förväntar dig att Alexa är tillräckligt smart för att guida dig genom grundläggande handledning när det behövs kan du också aktivera Wiki How Skill. När du väl är aktiverad måste du uttrycka din fråga som “Fråga Wiki hur man … …” och Alexa kommer att läsa dig en steg-för-steg-handledning som beskriver processen.

Listan över WiKi Hur “hur” -artiklar är extremt varierande och innehåller grundläggande som hur man ger HLR, hur man knyter slips etc.

Aktivera skicklighet

6. Hyttaggregat

Alexa kan också hyra hytter för dig, men bara om du lär henne att göra det. Du kan göra det genom att aktivera Ola- eller Uber-färdigheter och genom att länka ditt Ola- och Uber-konto i nästa steg.

När du väl är klar kan du hyra en hytt med enkla kommandon som “Alexa, be Ola att boka en prime till jobbet” eller “Alexa, be Uber att begära en åktur.”

7. Radio

Radio är inte vad ungdomar tar i dessa dagar, men det rapporterades som det näst mest åtkomliga mediet i Indien och överträffade även sociala medier. Hur som helst, om du ibland känner behov av att lägga ut din musikuppspelning till en radiostation eller att lyssna på något RJ-chitterchatter, har Alexa några alternativ.

Du kan lyssna på retromusik med All India-radio eller få tillgång till aktuell mix via Radio City. Du kan också aktivera Gaana skicklighet för att strömma Mirchi topp 20 radiospår

Läs också: Amazon Alexa kan nu spela 350+ radiostationer i Indien

8. Meditation

Det finns en hel del färdigheter för guidade meditationer som du kan prova. Den som vi rekommenderar dig att prova är Cure.fit-meditation. Appen går igenom olika typer av meditationsprocesser och förklaringen är ganska detaljerad.

Du kan också välja bland många andra tillgängliga alternativ som Headspace och Art of living meditation.

9. Musik

Det är ingen överraskning att de flesta främst använder smarta högtalare för att strömma musik. Förutom Amazon-musik kan Alexa hämta musik och videor från appar som Hungama-musik, Saavn och Gaana, men bara om du har aktiverat färdigheterna för dessa specifika appar.

Så om du äger en Echo-högtalare eller en Echo-enhet med en skärm, rekommenderar vi att du aktiverar dessa färdigheter, bara för att hämta olika topp 20-spellistor från olika appar för variation.

10. Streama historier om sänggåendet

Alexa kan läsa dina Kindle- och Audible-böcker åt dig, men om du inte använder dessa plattformar finns det några andra bra färdigheter som i Skill Store kan hjälpa till.

Story stream, till exempel, har en bra samling berättelser för vuxna. Berättelse om headspace läggdags har också anständigt innehåll. Vi har ännu inte stött på ett anständigt alternativ för sänggåendet för barn.

Diverse

Här är några andra slumpmässiga Alexa-färdigheter som du kanske tycker är användbara:

Applåder – utlöser en applåder Daily Quotes – en anständig skicklighet om du vill lyssna på populära citat Spel och frågesporter – Amazons App Store i Indien har massor av spel och frågesporter, men de flesta av de vi försökte visade sig vara överväldigande. Och ingen fastnat. Kanske kommer din upplevelse att vara annorlunda. Ritningar – Du kan också skapa dina egna Alexa-färdigheter med hjälp av Ritningar.

10 bästa Amazon-färdigheter att prova 2019

Förutom de alternativ som vi har nämnt ovan kan du också aktivera färdigheter relaterade till företag och ekonomi, andaktiga böcker och predikningar, shopping, smarta hem och mer beroende på dina individuella behov. Du kan hantera de färdigheter du har aktiverat från din Alexa-app eller från Alexa-instrumentpanelen. Men ja, utan att experimentera med dessa färdigheter kommer du inte att kunna få ut det mesta av din Echo-enhet.

Om en viss Amazon-skicklighet som du älskar inte nämns här, dela med oss ​​i kommentarsektionen nedan.